Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Εκπαιδευτικό σενάριο από το σχολείο μας!

Αγαπητοί μας αναγνώστες,

δε θα μπορούσαμε να μη δημοσιεύσουμε έστω κάποιες πληροφορίες για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σενάριο που με μεράκι, υπομονή και αγάπη ετοιμάσαμε και υλοποιήσαμε στη σχολική μας τάξη τον Απρίλιο του 2013.

Πρόκειται για μια συλλογική εργασία όχι μόνο εκπαιδευτικού και μαθητών, αλλά και της Σχολικής Συμβούλου 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π. Ε. Αιγιαλείας κ. Φελούκα Βασιλικής και του συντονιστή του European School Radio, Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου κ. Γιαγκούλη Νικολάου.

Το σενάριο βασίστηκε στις επιστημολογικές αρχές του εποικοδομισμού και σχεδιάστηκε για να εμπλέξει τις Νέες Τεχνολογίες (διαδικτυακό ραδιόφωνο) με το παραδοσιακό παραμύθι. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα αξιόλογο και τα υλικά που παρήχθησαν αποτελούν την προσπάθεια όλων αυτών που ενεπλάκησαν. Με λίγα λόγια, δημιουργήθηκε η συνέχεια ενός ήδη υπάρχοντος σύγχρονου λαϊκού παραμυθιού, εικονογραφήθηκε, ηχογραφήθηκε, αναπαρήχθη το ηχητικό υλικό από το European School Radio, ακούστηκε, σχολιάστηκε και τέλος όλα αυτά συνέθεσαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο.

Σαν δασκάλα των μαθητών της Β΄και της ΣΤ΄θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές και μαθήτριές μου που δεν εγκατέλειψαν ούτε λύγισαν κατά τη διαδικασία. Ήταν πάντα εκεί με όλη τους τη χαρά να πουν τις ιδεούλες τους, να γελάσουν, να σχολιάσουν... να με ενθαρρύνουν. Τούς τόνισα από την αρχή πόσο σημαντικό είναι αυτό που γίνεται στο σχολείο μας και το πήραν όλα τόσο θερμά, ώστε μετέφεραν και στο σπίτι αυτό το κλίμα. Οι γονείς δε, υπομονετικοί και με τη διακριτική τους στάση πάλι επιβράβευσαν την προσπάθειά μας.

Προς το παρόν, σας αφήνω το σύνδεσμο από το Παράρτημα του Σεναρίου.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει να έχετε γραφτεί στο ιστολόγιό μας!